KV „B“ – Podbořany 1,5 : 6,5

V neděli podbořanští šachisté jeli do Karlových Varů bojovat o další záchranářské body oslabeni o své dva nejlepší hráče. Kirill Burdalev hrál extraligový zápas za pražské družstvo a kapitán Jan Balín se na poslední chvíli ze zdravotních důvodů omluvil. Zápas od začátku vypadal velmi dobře, nikde jsme nestáli hůř. Do vedení nás dostal David Vavruška, který s ledovým klidem odrazil agresivně hrajícího soupeře, sbíral poziční plusy a nakonec začal brát i soupeřovy figury. Na 2 : 0 zvýšil na 1. šachovnici dobrou poziční hrou Jan Michálek, když závěrem odchytil soupeřovu věž. Kamil Mazánek navýšil skore na 3 : 0 a Daniel Balín upravil na 4 : 0 po 3 hodinách hry. Soupeř snížil na 4 : 1, když Jindřich Korsa nevyužil spoustu možností daných soupeřem a opět prohrál (letos už třetí!) vyhranou partii. Na 6 : 1 zvyšovali dobrou poziční hrou Kamil Balín a letos ve velké formě hrající Lukáš Klement. Na konečných 6,5 : 1,5 upravil Miroslav Trnka, který nadějně rozehranou partii pokazil ztrátou kvality. Přesto dokázal partii bojovnou hrou zremizovat.
Příští kolo hrajeme s nedalekými Kolešovicemi a budeme bojovat o další body do tabulky. Věříme, že vítězství by nám výrazně navýšilo šance na záchranu.

2 komentářů

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají k personilizaci obsahu soubory Cookies. více informací

Pro přizpůsobení obsahu webu naše stránky používají "cookies". Tyto soubory zajišťuji bezchybný chod stránek a ulehčují jejich prohlížení. Při jejich návštěvě je nutné souhlasit s jejich "povolením" a používáním. Toto sdělení je povinnou informací dle evropské směrnice 2009/136/ES, která nařizuje každého návštěvníka stránek informovat o jakékoliv personalizaci, která probíhá na pozadí stránek bez jeho vědomí. Personalizace obsahu probíhá na 99% webů a tudíž je tato směrnice dalším nesmyslným rozhodnutím z pera zákonodárců Evropského parlamentu, která místo zpřehlednění a usnadnění prohlížení stránek, nutí jejich provozovatele zobrazovat tyto nesmyslné informace.

Zavřít