Děčín – Podbořany 4 : 4

Oslabený tým Podbořan odváží cenný bod z Děčína. Děčín: Podbořany 4 : 4

Poslední zápas letošního roku odjížděli šachisté Podbořan do dalekého Děčína, kde je přivítal velmi vyrovnaný tým domácích. Z důvodu nemoci a jiných povinností odjížděl náš tým oslaben o jednoho hráče a tudíž jsme již od začátku prohrávali. Hráči i tak byli plní optimismu a v zápase to bylo vidět.

Zápas se začal vyvíjet velmi dobře v náš prospěch, všechny partie byly dobře rozehrané a nikdo nestál hůře. Jako první vyhrál po třech hodinách velmi dobře hrající David Vavruška, který svého soupeře přehrál ve velkém stylu. Poté prohrál Dan Balín, který se po vydařeném zahájení nevyvaroval chyb s velmi zkušeným hráčem Sejkorou. Na 2:2 vyrovnal opět skvěle hrající Lukáš Klement, který byl opět velkou oporou pro náš tým. Do vedení nás poslal velmi přesnou hrou od zahájení kapitán Honza Balín. Smolařem zápasu se stal Jindra Korsa, který po velmi dobrém výkonu ve vyrovnané pozici dostal mat a s naším týmem to nevypadalo vůbec dobře. Po něm prohrál i Jirka Korsa, který dlouho vzdoroval zkušenému Zdeňku Jandovi. Prohrávali jsme 4:3 a jako poslední dohrával Míra Trnka a vše bylo na něm. Partie trvala 5,5 hodiny a Míra vybojoval pro náš tým cennou remízu. Hrál celou partii velmi dobře a patří mu dík za bojovnost.
Letošní rok končíme na nelichotivém 10. místě. Přes Vánoce potrénujeme a doufejme, že novoroční zápas v Údlících nám konečné přinese tři body do tabulky. Všem šachistům a čtenářům přeji krásné prožití vánočních svátků a Šťastný nový rok 2022.


20211219_113742

20211219_113737

20211219_113726

20211219_113712

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají k personilizaci obsahu soubory Cookies. více informací

Pro přizpůsobení obsahu webu naše stránky používají "cookies". Tyto soubory zajišťuji bezchybný chod stránek a ulehčují jejich prohlížení. Při jejich návštěvě je nutné souhlasit s jejich "povolením" a používáním. Toto sdělení je povinnou informací dle evropské směrnice 2009/136/ES, která nařizuje každého návštěvníka stránek informovat o jakékoliv personalizaci, která probíhá na pozadí stránek bez jeho vědomí. Personalizace obsahu probíhá na 99% webů a tudíž je tato směrnice dalším nesmyslným rozhodnutím z pera zákonodárců Evropského parlamentu, která místo zpřehlednění a usnadnění prohlížení stránek, nutí jejich provozovatele zobrazovat tyto nesmyslné informace.

Zavřít